top of page
Toitera laadukkaiden hyvinvointipalveluiden tuottajana, toimintakyvyn edistäjä ja toiminnan mahdollistajana.

Mikä?  Kuka?

Toitera yrityksenä on tuore ja innovatiivinen ja toisaalta kokemusta asiakastyöstä löytyy 18:sta vuoden ajalta. Toiteran toiminta-ajatus on tuottaa laadukkaita hyvinvointipalveluja, joiden tavoitteena on edistää asiakkaiden toimintakykyä heidän päivittäisissä toiminnoissaan elämän eri osa-alueilla.
 
Pääasialliset palvelut sijoittuvat terveys- ja sosiaalipalveluiden puolelle käsittäen toimintaterapeutin sekä ammatillisen tukihenkilön palvelut. Palveluiden käyttäjäasiakkaat voivat olla lapsia, nuoria, työikäisiä tai vanhuksia. Toimintaterapiapalveluiden osalta Toitera kuuluu Kelan palveluiden tuottajiin. Ammatillisen tukihenkilön palvelut sovitaan erikseen palaveluita ostavien kuntien kanssa. Yleisesti asiakkaita voivat olla kunnat, sairaanhoitopiiri, vakuutusyhtiö tai yksityinen henkilö.
 
TOIMINTA

Asiakkaita tuetaan itsestä huolehtimisen, asioinnin, opiskelun, työn ja vapaa-ajan alueilla. Tarkoin valituilla asiakaslähtöisillä menetelmillä mahdollistetaan asiakkaiden taitojen kehittymistä ja etenkin lapsilla vahvistetaan myös valmiuksia taitojen oppimiseen. Toiminta on tavoitteellista ja tätä arvioidaan säännöllisesti. Mielekkään tavoitteellisen toiminnan avulla tuetaan asiakkaan itsetunnon ja sosiaalisten taitojen kehittymistä, jotta hänen olisi mahdollista selviytyä päivittäisistä toiminnoistaan. Suunnittelussa ja toiminnassa huomioidaan myös asiakkaan sosiaalinen ja fyysinen ympäristö. Tarpeen mukaan annetaan ohjausta ja opastusta myös asiakkaan elämään liittyville henkilöille.

ARVOT

Toitera:n keskeinen arvo on ihmisarvo ja tarve toimintaan; jokaisessa ihmisessä löytyy positiivista toimintakykyä, kunhan hänelle annetaan siihen mahdollisuus ja tarvittava ohjaus. Oppiminen on tärkeä arvo, joka liittyy usein toimintaan. Ihminen on voinut oppia erilaisia, ei hyväksyttyjä tapoja, mutta hänen on myös mahdollista oppia uusia tapoja. Toiminnassa tukipilareina ovat arvostava työote ja vuorovaikutuksellisuus sekä jatkuvan palautteen antaminen myös pienistä onnistumisista ja positiivisista muutoksista.
 
Tähän on mahdollista päästä toimintaterapian viitekehyksen avulla käyttäen toiminnan analysointia ja valita tarkoituksen mukaisia toimintoja. Toiminnasta saadulla myönteisellä kokemuksella yhdistettynä vuorovaikutukseen on mahdollista saada aikaan pysyvää muutosta. Nlp:n teoriat edesauttavat vuorovaikutuksen rakenteiden tutkimista ja mahdollistavat erilaisten menetelmien käytön hyvän tilan ja vuorovaikutuksen rakentamiseen.

Markus Tuominen
toimintaterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja, nlp master practioner
 
 
 
bottom of page